Pedestrian counts before and after a major reconstruction of a suburban shopping centre in The Netherlands reveal that the use of pedestrian exits is remarkably constant over time. Although the reconstruction changed the layout of the shopping centre dramatically, and included a major change in the location of parking facilities, the distribution of use of pedestrian exits that were not affected by the reconstruction shows strong correlations between the before and after situation. The same effect was found within the before and after situation: for each situation the distribution of use is constant over different days, and within days over different parts of the day. This is not to say that a change in layout would not affect pedestrian behaviour: pedestrian flows in the shopping centre were affected by the reconstruction. Although the distribution of use was constant, the absolute numbers are not: there are major differences between days and between different parts of the days. In the situation after the reconstruction the number of visitors had increased slightly. These results may have an impact on the way cordon counts are performed, but further research in shopping centres with a different layout is needed.