Dwellings with too narrow doors, too high sills, steep staircases and insufficient room for people on crutches and in wheelchairs to manoeuvre, particularly in bathrooms/toilets and areas where people circulate, do not exactly testify to building for everyone. Anyone who becomes handicapped through illness or an accident must in many cases make expensive alterations to adapt the dwelling to the new requirements. Regularly the costs become so high that one is obliged to move house. These problems could be obviated by already making allowance in the design stage for (future) use by someone with a physical handicap. This does not mean that all conceivable adaptations must be incorporated immediately. It is essential that later adaptations can be made simply and relatively cheaply. And further that handicapped persons can visit the dwelling right away. In 1985 the National Housing Council, a coordinating organization of housing corporations, started an Experiment with Adaptable Building. The aim was to see to what extent both objectives - visitability and adaptability - are actually attainable within social housing. In the theoretical phase of the experiment it was established per category of the handicapped for the usual domestic activities (entering, moving through the dwelling, sitting, cooking, sleeping, using the toilet etc.) which spatial /structural requirements must be met to be able to speak of an adaptable dwelling. In the practical phase 40 projects were performed with these Requirements for Adaptable Building as the point of departure. In mid 1991 the National Housing Council published the results of six years' experimentation with adaptable building. At the same time the Recommendation of the Steering Group for Experiments in Housing regarding this experiment was published. The results are highly encouraging, but also give rise to discussion. In the paper to be presented the findings are summarized concisely and commented upon.